UNBROKEN BUSINESS

Liikunnallinen tervehdys
Yrityksesi osallistuu Unbroken Business-kisaan ja SINÄ pääset mukaan.
Tältä sivulta saat joka viikko seuraavan 10 viikon ajan treenivinkkejä sekä liikunnallisen viikkohaasteen. Haasta työkaverisi mukaan tai kisaa muita osastoja vastaan ja paranna arjen toimintakykyäsi.
Toiminnalliset valmennuksemme parantavat toiminta- ja suorituskykyä sekä edistävät terveyttäsi vieläkin tehokkaammin. Katso lisää kohdasta VALMENNUKSET ja lähde mukaan!
HYVIÄ TREENEJÄ!

KILPAILUJEN ALKUUN!

2018/04/28 09:00:00

Hienoa, että olet mukana valmennusjaksolla!

Arjen toimintakykymme perustuu erilaisiin fyysisiin ominaisuuksiin. Tulet saamaan kaikkiin näihin vinkkejä seuraavan 10 viikon ajan. Harjoitusvideoiden ja kuvien kautta opit tekemään harjoitteet turvallisesti ja tehokkaasti oman kunto- ja taitotasosi mukaan.

Harjoitteiden ydinkohdat sekä viikkohaaste ovat lisäksi kirjoitettu videoiden ja kuvien yhteyteen.

TEE TÄSTÄ ELÄMÄSI AKTIIVISIN KEVÄT JA OSALLISTU
HAASTA KAVERISIKIN MUKAAN

Kiinnostunut valmennuksesta?
Kysy lisää: 
joachim@crossfit8000.com

Viikkohaaste 7:

Vatsa Tabata (8 x 20sec töitä, 10sec lepo)

  1. Valitse itsellesi sopiva vatsaliike ohesta
  • Suorat vatsat AbMat –laudalla
  • Räpyläpotku selin maaten
  • Polkupyöräkierrot selin maaten
  • Knees to Elbows eli polvet kyynerpäihin tangossa roikkuen
  • Toes to Bar eli varpaat tankoon tangossa roikkuen
  1. Tee liikettä mahdollisimman monta liikettä 20 sekunnin ajan, pidä 10 sekuntia lepoa. Toista sama kahdeksan kertaa. Tuloksesi on heikoimman kierroksen tulos (esimerkiksi: ensimmäisellä kierroksella saat 12 toistoa, mutta seuraavalla vain 11 ja viimeisellä 7, niin tuloksesi on 7).

 

Tabata on noin 20 vuotta sitten Izumi Tabatan kehittämä harjoitus. Herra Tabata huomasi tutkimuksissaan, että neljä minuuttia kestävät, tehokkaat lihaskuntorypistykset kohottivat kuntoa jopa kokeneilla treenaajilla. Tabatan teho perustuu korkeaan intensiteettiin: lepojaksot ovat lyhyitä, lihas väsyy ja syke nousee korkealle. Lihasten lisäksi sydän- ja verenkiertoelimistö saa ärsykettä ja kestävyyskunto kohoaa.

Toes to Bar, lähtöasento

Knees to Elbows, lähtöasento

Toes to Bar, loppuasento

Knees to Elbows, loppuasento

Ohesta löydät erilaisia vatsalihasharjoitteita omiin treeneihin sekä viikkohaastetta varten.

Suorat vatsalihakset on helppo harjoittaa AbMat lautaa apuna käyttäen. Istuudu lattialle laudan eteen. Kosketa ala-asennossa eli selin makuulla käsillä lattiaa pääsi yläpuolelta ja yläasennossa kurota kädet jalkojen etupuolelle tai varpaisiin. Pidä jalat koko liikkeen ajan salmiakkiasennossa, jotta vatsalihakset tekevät suurimman työn.

Räpyläpotkussa on tärkeää pitää alaselkä tiukasti kiinni lattiassa. Jalat ovat suorina ja liike lähtee vatsoista. Potki kuin sinulla olisi räpylät jalassa tehokkaita potkuja siten, että kantapää vain hipasee maata.

Polkupyörää poljetaan myös selin makuulla. Alaselkä on tiukasti lattiassa kiinni ja vastakkainen polvi sekä vastakkainen kyynärpää kohtaavat. Liikkeellä harjoitat tehokkaasti vinoja vatsalihaksia.

Knees to Elbows -liike tehdään tangossa roikkuen. Rutista polvet hallitusti kyynärpäihin. Nyt tarvitset vatsojen lisäksi hallita hyvin myös lavan seudun lihakset.

Toes to Bar eli Varpaat tankoon on vielä astetta haastavampi. Roiku tangossa ja kosketa varpailla hallitusti tankoa käsien välistä.

Vatsat AbMat laudalla 1

Vatsat AbMat laudalla 2

Vatsat AbMat laudalla 3

Räpyläpotku 1

Räpyläpotku 2

Räpyläpotku 3

Polkupyörä 1

Polkupyörä 2

Polkupyörä 3

Knees to Elbows 1

Knees to Elbows 2

Knees to Elbows 3

Toes to Bar 1

Toes to Bar 2

Toes to Bar 3